"Resultaatgericht werken zonder de
dwangmatigheid van winnen"
Inspiratieplek Phalaborwa, Zuid-Afrika

GEANNULEERD: inspiratiemiddag Werken aan een Vitale Organisatiecultuur voor P&Oers

TOT ONZE SPIJT HEBBEN WIJ DE INSPIRATIEMIDDAG OP 12 SEPTEMBER IN 52DEGREES MOETEN ANNULEREN. DIT WEGENS EEN TE LAAG AANTAL DEELNEMERS.

HET VOORNEMEN IS OM BEGIN 2018 HET EVENT IN EEN IETS ANDERE VORM NOGMAALS TE ORGANISEREN.

NAMENS IVVL WENS IK U EEN FIJNE DAG!

Rienk Geertsma


Veel organisaties hebben stappen gezet tot betere interne samenwerking en communicatie. Bij onze klanten is gebleken dat het verdiepen van de gesprekken middels het vier fasen communicatie model zijn vruchten afwerpt. Het 4-fasen communicatiemodel biedt jou handvatten om verder te bouwen aan een vitale organisatiecultuur.

Hoe kun je als P&O’er gesprekken op de werkvloer vlot en moeiteloos laten verlopen?

 

Maak in één middag kennis met de eerste essentiële stappen om dit mogelijk te maken.

Meld je hier aan voor de workshop 

 

Wat kun je verwachten?

  • Herkenning en erkenning hoe de cultuur in jouw organisatie invloed uitoefent op de huidige manier van samenwerken;

  • Ontdekken wat jij kan doen om een positieve bijdrage te leveren aan de cultuur van jouw organisatie;

  • Inzichten en opties krijgen om dit bespreekbaar te maken binnen jouw organisatie.

Organisatiecultuur 

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Vasthouden aan oude, vertrouwde gedrags- en reactiepatronen creëert een sfeer van veiligheid waarin echter weinig ruimte is voor ontwikkeling zowel als individu, team en organisatie.

Communicatie
Een belangrijke basis voor een vitale organisatie structuur wordt gevormd door de wijze waarop er onderling gecommuniceerd wordt. Het is de kunst om moeizame gesprekken die je liever uit de weg gaat, vanuit een win-win benadering aan te gaan. Hierbij staat het gemeenschappelijk welzijn van alle betrokken partijen voorop. Dit vraagt om een sfeer van veiligheid en vertrouwen.

Vitaliteit

Wil jij bouwen aan een nieuwe, vitale organisatiecultuur waarin vanuit vrijheid en plezier wordt samengewerkt? Communiceren vanuit openheid, helderheid en gelijkwaardigheid vormt de eerste stap om dit daadwerkelijk te realiseren. Wij ondersteunen dit proces middels cultuurinterventie en leiderschapsontwikkeling. Vanuit een veilige basis wordt ruimte gecreëerd om oude patronen in denken, handelen en communiceren te doorbreken. Wij doen dit middels een ervaringsgerichte en interactieve aanpak.

Meld je hier aan voor de workshop


Herken jij dit?

“nee” 

Je leidinggevende gooit geregeld vragen over de schutting. Jouw schutting wel te verstaan. Het werk wat zij zou moeten doen, komt op jouw bord te liggen, dat al inmiddels overvol is. Je krijgt steeds meer het gevoel dat het werk dat zij behoort te doen, op jou wordt afgeschoven. Deze situatie levert veel stress en werkdruk op. Het kan zo niet langer. Wat te doen? 


"heel even dan…”

Je hebt een deadline die niet kan wachten. Je collega komt binnen en wil even met je praten, zoals jullie gewend zijn te doen. Je vindt het lastig om aan te geven dat je geen tijd voor hem hebt en kiest ervoor om mee te gaan in het gesprek. Je klus blijft liggen. De tijdsnood die ontstaat, draagt bij aan de al aanwezige hoge werkdruk. 


"ik durf haar niet aan te spreken”

Je denkt dat je een heldere, duidelijke afspraak met je collega hebt die bepaalde stukken moet aanleveren. Ze komt deze afspraak niet na en communiceert er ook niet over. Je vindt het moeilijk om haar hier op aan te spreken omdat ze het altijd bagatelliseert. De zich herhalende patroon kort je energie en komt het eindresultaat binnen de organisatie niet ten goede.

 

Worstel jij af en toe met communicatie op de werkvloer en sta je open voor verandering?

 

Ben je nieuwsgierig geraakt hoe je gesprekken kunt voeren die energie geven en positief uitwerken binnen jouw organisatie?

 

Je bent van harte welkom op onze inspiratiemiddag voor P&Oers op 12 september 2017 in Nijmegen!

Een middag vol herkenning, erkenning en inzichten, waarop je gaat proeven aan de mogelijkheden van cultuurinterventie voor jouw organisatie. Ben je na de middag enthousiast geworden over onze methodiek? Wij bieden ook inhouse trajecten aan om met de gehele organisatie te bouwen aan een vitale organisatiecultuur. 

Meld je hier aan voor de workshop

Wanneer: dinsdag 12 september 2017

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: 52degrees gebouw in Nijmegen

Investering: 47,- euro en een middag van je tijd

 

Namens het IVVL (Initiatief voor Vernieuwend Leiderschap),

Cor Gilissen, Rienk Geertsma en Janet Kunst

Klik op de leaflet om deze te downloaden:
Leaflet Werken aan een Vitale Organisatiecultuur